Hur tvättar jag Lovely Linen?

Lovely Linen

Senast uppdaterad för 3 år sedan

Lovely Linen är förvånansvärt enkelt att ta hand om. Tvättråden varierar lite beroende på vilken serie som du har. Våra huvudserier heter Lovely, Misty, Classic och Rustic. Nedan kan du se hur du tar hand om dem på bästa sätt.


Lovely och Misty. Produkter i dessa serier kan tvättas i max. 60 grader, helst med liknande färger och alltid med ett milt tvättmedel.

Vi rekommenderar att du torktumlar dem så att den vackert skrynkliga och underbart mjuka strukturen finns kvar. Har du inte tillgång till en torktumlare, kan du såklart torka ditt linne på en vanlig torkställning. Skaka gärna och dra ut linnet efteråt för att det ska bli ännu mjukare och skönare. 


Classic och Rustic. Våra produkter i dessa två serier kan tvättas i max. 60 grader men ska inte torktumlas. Du kan i hänga dem på en torkställning och låta dem torka. Du kan gärna stryka dem efteråt för att behålla den klassiska släta looken. Vill du, kan du även mangla dem. Tänk på att alltid tvätta ditt linne med liknande färger och använda milt tvättmedel för att undvika bleking och missfärgning.


Som den fina naturprodukt linnet är flockar det, precis som ull gör. Detta försvinner efter 3-5 tvättar. Vill du minska flocket, kan du stryka det efter första tvätten så binder du fibrerna. Ett bra sätt att förvara linne är att rulla det.

Var den här artikeln användbar?

1 av 2 gillade den här artikeln

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss